Welcome to our shops:


 

Най-подходящият сезон за шумоизолиране на жилището

Звукоизолацията е защитата от шума – ударен или въздушен. Чрез нея подобряваме качеството си на живот, работа и почивка.
Звукоизолацията се постига чрез различни материали и системи, и се прилага все по-често в съвременното строителство.
Тя може да бъде поставена както в етапа на строеж, така и впоследствие.

Звукоизолация на жилището

Лятото е сезонът на почивките, но освен това и най-подходящият период за ремонти. Ако ремонтирате Вашия дом, е важно да помислите за няколко фактора, които определят комфорта в него.

Външният шум може да бъде пречка за съня Ви през нощта, както и да смущава престоя у дома през деня. Ако живеете на оживено място, звукоизолация, поставена още при строежа на Вашето жилище, или впоследствие, ще повиши качеството на съня Ви и ще допринесе за приятния престой през деня.

Ако сградата, в която живеете, не е изпълнена така, че да не преминава шум през стените, подовете и таваните, то при ремонт поставянето на звукоизолация може да Ви предпази от чуждите шумове, но и да запази конфиденциалността на Вашия живот от околните.

Близостта на спалното Ви помещение до стълбищни клетки и асансьори гарантира ударен шум. Шумоизолация на отделни елементи и по възможност на общи части би дала оптимален резултат.

Ако имате общи стени, подове и тавани с Вашите съседи, то е много вероятно да чувате чуждите шумове и дори техните крачки.
В случай че техните и Вашите гранѝчни помещения се ползват за различни цели и водите много различен начин на живот един от друг, вероятността да си пречите взаимно е огромна. Нашият съвет е да се установят добри отношения  с вашите съседи. Спасението от шума би могло да се постигне, ако се направи звукоизолация и в двете жилища.

Звукоизолацията е възможността да се насладим на тишината и да допринесем за нормално функциониране на организма, затова не се колебайте да се свържете с нас за консултация. Осигурете комфорта в дома си чрез нашите системи и материали!


« Назад към всички публикации