Welcome to our shops:


 

Планове за новата година

По традиция, когато започне новата година, започваме да правим планове за нещата, които бихме искали да осъществим през нея. Най-често тези планове са за по-здравословен живот, спорт и спестяване на средства. Най-лесният начин да намалите своите разходи и да увеличите спестяванията си е като пестите енергия. Спестяването на енергия и спестяването на средства вървят ръка за ръка, тъй като сметките ви падат, когато използвате по-малко енергия. Има много прости, но ефективни начини да изолирате дома си, а това може значително да намали загубите на топлина, като същевременно намали вашите сметки за отопление.

Топлоизолация на дома

  • Почти 25% от топлината се губи през покрива на неизолирания дом. Изолацията на вашия скатен или плосък покрив е прост и ефективен начин за намаляване на топлинните загуби и намаляване на сметките ви за отопление. Ако покривът е скатен и планирате да използвате таванското помещение – може да поставите изолацията между гредите. Най-добре тя да е на няколко слоя, за да се постигне желаната дебелина. Ако помещението няма да се използва или ще се използва по-рядко – можете да поставите изолацията директно върху плочата на пода. Ако покривът е плосък, по-добре е той да бъде изолиран от горната страна, като върху топлоизолацията се постави и подходяща хидроизолация.
  • Около една трета от цялата топлина, която се губи в неизолиран дом, минава през стените. Правилно изолирайки стените, ще спестите енергия и ще намалите разходите си.
  • Изолацията на тръбите за вода и монтиране на подходяща изолация зад радиаторите намалява загубата на топлина, а горещата вода остава по-топла за по-дълго време. Изолацията на тръбите може да се направи с готови модули от минерална, каменна вата, разпенен полиетилен или микропореста гума. Поставянето на рефлектираща изолация зад вашите радиатори ще отразява топлината от радиатора обратно в стаята, вместо тя да се губи и да минава през стената.
  • Ако очаквате с тревога зимните месеци, защото подът в жилището ви е толкова студен, че не можете да се стоплите качествено, значи е време да го изолирате с най-подходящата изолация за подове. Ако подът е от бетон, върху него може да се постави изолация от каменна вата с висока плътност и армирана замазка, а върху замазката може да се положи крайното покритие – теракот или ламинат. Ако подът е покрит с дюшеме – изолацията може да се постави между гредите, върху които е монтирано това дюшеме.

Планирайте добре обновяването на своя дом, изберете подходящите материали и осъществете тези планове през новата година.


« Назад към всички публикации