Welcome to our shops:


 

Плоски покриви и каменна вата

Плоският покрив е популярно архитектурно решение.

Избирайки това решение, трябва да знаем как да го изолираме и кои са най-подходящите материали. Също така е важно да се знае какви критерии се използват при избора на подходяща топлоизолация и какви са нейните предимства.


Изолацията минимизира топлинните загуби и оказва голямо влияние върху енергийната ефективност на вашия дом. Монтажът на правилната изолация ще удължи експлоатационния срок на сградата и ще запази по-дълго другите компоненти на тази сграда.

Фирма Izocam предлага каменна вата за изолация на плосък покрив. Този материал често е най-предпочитаното решение и има редица предимства:

  • Добър коефициент на топлопроводимост, което в комбинация с дебелината на изолационния слой покрива изискванията за добри стойности на термичното съпротивление;
  •  Покривът често се пренебрегва от гледна точка на пожарната безопасност. Ватата за плоски покриви, производство на фирма Izocam, е негорима. Тя е с клас реакция на огън А1 по TS EN 13501-1.
  • Ватата е паропропусклива. Влакнестата структура позволява на парите да преминават;
  • Съвместима е с всички често използвани хидоризолационни мембрани за плоски покриви: мазани хидроицолации, битумни или EPDM мембрани.
  • За по-бърз и лесен монтаж ватата се изработва с оптимални размери – 1,20 х 2,00 м. По този начин се осигурява бърз монтаж на по-големи площи.
  • Дебелината и плътността на ватата са различни в зависимост от проекта и заложените изисквания за якост на натиск и точково натоварване. В зависимост от заложените технически параметри може да се избере оптималният вариант.
  • Ватата е дълготраен продукт, който запазва свойствата си във времето. Не се свива и не старее;

Ватата е палетизирана. По този начин товаренето, разтоварването и транспортирането на строителната площадка се извършва много лесно с помощта на мотокар или кран.


Свържете се с нашите специалисти, които ще изготвят индивидуална оферта и ще предложат най-доброто решение за Вашия покрив.


« Назад към всички публикации