Полиетиленова подложка за ламинат с алуминиево фолио 5мм

Материалът е гъвкав, паронепропусклив, устойчив е на микроорганизми и плесени. Монтира се лесно и бързо. Поставянето на подложка на основата, върху която ще се монтира избраната подова настилка е задължителен етап предхождащ монтажа на вашия ламиниран паркет. Подложката би спомогнала за по-плътното прилепване на ламинирания паркет към основата, а при избор на подходящата дебелина и за поемането на денивелационни разлики в основата. За да удължите „живота” на вашия ламиниран паркет, да намалите стойностите на шумо и топлоотдаване и да минимизирате влиянието на нежелани странични ефекти, изборът на вид подложка трябва да бъде съобразен със състоянието на подпаркетната основа и от необходимостта от топло и/или шумоизолиране. От едната страна подложката има допълнителен слой от алуминиево фолио, който осигурява влагозащита. По този начин влагата от пода на помещението няма да достигне до ламинирания паркет. При монтаж страната с алуминиевото фолио остава отдолу към основата на помещението.

Използва се за топло- и звукоизолация под паркет, керамика, мокет и др.

• Коефициент на топлопроводимост λ=0.038.
• Отлична пароизолация.
• Много добра звукоизолация.
• Лесен монтаж.
• Дълъг живот (80-100 години) като запазва своите физико-химични свойства; материалът не гние, устойчив на плесен, масло и бензин.

Експлоатационният температурен диапазон на фолиото от разпенен полиетилен е от -60 до +80°С. То е предназначено, както за изолационни подложки под дървени и ламинирани подове, изолация на въздуховоди, тръбопроводи за течности, стенни и тавански изолации, така и за опаковане на мебели, керамични изделия, стъкларски изделия и др. Размер на рулото: 1.00 х 50 м. Дебелина: 5 мм. подходящо за употреба като подложка на паркет при изключително неравни замазки и за фуги между бетонни настилки, замазки и плаващи подове

Scroll to Top

Форма за запитване

Изпратете Вашето запитване и ние ще Ви потърсим в кратък срок, за да съдействаме.