Звукоизолационни панели “Celenit”

Плоскостите “Celenit” са устойчиви и ефективни звукоизолационни решения, съставени изцяло от естествени материали: Минерализирани чамови дървесни частици, Портланд цимент, мраморен прах и вода. Техният производствен процес е с ниски въглеродни емисии.

Екологично съвместими топло и звукоизолационни решения.

Мисията на “Celenit” е да осигури най – добрите топло и звукоизолационни решения с натурални плоскости, които щадят човешкото здраве и околната среда. Съчетаването на пресована дървесина с Портланд цимент дава якост на материала – качество, което е ценено в строителната индустрия; наличието на Портланд цимент дава висока устойчивост на вода и замръзване, и изключителни механични свойства като устойчивост на огъване и натиск. Тези характеристики правят “Celenit” материал, подходящ за различни цели и строителни приложения. Плоскостите “Celenit” имат отворена клетъчна структура, където въздухът, дървесината и цимента допринасят за покриването на всички изолационни изисквания и за удължаването на живота на сградата. В случай на пожар, той не гори, не капе, не отделя дим или токсични газове и не разпространява огъня. Плоскостта не набъбва и не се разрушава, когато е мокра. Повече от 50 години плоскостите “Celenit” представят екологични, топло и звукоизолационни решения за подобряване на изолацията на сградата.

Акустични тавани

Дизайнерите могат да избират между няколко типа приложения за акустични тавани “Celenit”, комбиниращи текстура и размери на панела, видими или скрити конструкции, които могат да бъдат фиксирани директно към таваните или окачени, за да се увеличи звукопоглъщането. Панелите “Celenit” могат да бъдат използвани за най-различни приложения: офиси и индустриални среди, които изискват големи пространства за монтаж; гаражи с огнеустойчиви приложения; барове, ресторанти, хотели, частни домове, кина, обществени сгради, зали, басейни които се нуждаят от бърз монтаж.

Акустични стенни облицовки

Решения за високоефективни звукопоглъщащи стенни покрития за цели или ограничени части от стената. Панелите “Celenit” могат да бъдат директно фиксирани към структурата, която обикновено е скрита,играейки с различни дължини, шарки, текстури и цветови комбинации.

Акустични прегради

Ако размерите на сградата за изолация са достатъчно големи, тези много креативни решения за приложение могат да осигурят страхотна естетика и изключителни характеристики на звукопоглъщане.

Спортни съоръжения

Сградите за развлекателни дейности, спорт и фитнес изискват здрави, издръжливи и безопасни шумопоглъщащи повърхности, които гарантират безопасността на потребителите и естетиката на интериора. Сертифицираните панели “Celenit” за шумопоглъщане, с издържливост на огън и устойчивост на удари с топка гарантират безопасност и комфорт в тях.

Училищни сгради

“Celenit” предоставя максимално комфортни решения за обновяване на училища с панели, изработени от чамови дървесни нишки, минерализирана и свързана с портланд цимент и мраморни брашна. Решенията за училищни сгради гарантират максимално качество, издръжливост, сертифициран акустичен комфорт, безопасност за здравето на учениците и опазване на околната среда.

Ресторанти и барове

Собствениците на барове и ресторанти често са склонни да подценяват значението на акустичната изолация на своите помещения. В действителност прекомерният фонов шум може да дразни клиентите и да стресира персонала, който е принуден да работи с часове в неудобна среда. Акустичните решения за интериорен дизайн, осигуряват комфорт на клиентите и персонала, създавайки по-спокойна и приятна среда, която подобрява бизнес продуктивността.

Офиси и магазини

Търговските обекти с постоянен поток от хора са идеалните места за комбиниране на акустично изпълнение с креативност.”Celenit” предлага креативни дизайнерски решения, персонализирани с разнообразни системи за интериорен дизайн, които отговарят на акустичните нужди на офиси и магазини.

Обществени пространства

Обществените пространства, като аудитории и конферентни центрове, се характеризират с голям обем и непрекъснат поток от хора. Акустиката обикновено не е идеална поради лошо разпределените гладки и отразяващи повърхности. Панелите на “Celenit” са решение, предлагащо силно въздействащ дизайн за големи обществени пространства, където проблемите с ехото затрудняват комуникацията между хората.

Промишлени сгради

Работниците във фабрики и други промишлени сгради са изложени на по-високи шумови нива спрямо други работни места, поради което е важно да се проектират комфортни акустични условия, за да се поддържа производителността и психофизическото здраве на работниците. Освен това производството не трябва да безпокои хората, живеещи в близост до производствените съоръжения. Решенията с шумопоглъщащи панели “Celenit” осигуряват много добър акустичен комфорт, като предпазват от вредите, които прекомерния шум оказва на работещите там хора. Всичко това създава ползотворна работна среда.

Звукопоглъщане

Плоскостите “Celenit” могат да се класифицират като естествени шумоизолатори. Те разсейват звуковата енергия през клетъчната си структура чрез прогресивно намаляване на енергията, която се превръща в топлина. Те имат много добро ниво на звукопоглъщане, особено при по-високи честоти (остри тонове), които са по-често срещаните. Абсорбцията на панела “Celenit” се увеличава с дебелината и при съчетаване със слой от минерална вата.

Комфорт

Окачените тавани и покрития “Celenit” осигуряват благоприятна среда чрез естествени материали . Специализираните продукти създават на потребителите комфортна среда на обитаване в особено пренаселени сгради. Те са екологични, сертифицирани от ANAB-ICEA и natureplus, което гарантира, че не причиняват вреда на здравето на хората. Плоскостите не съдържат критични емисии на канцерогени, формалдехид, летливи органични съединения ЛOC и азбест, съгласно EN 13964.

Противопожарна защита

Противопожарната безопасност трябва да бъде проектирана много внимателно на обществени места, за да се избегне риск за живота на хората и щети на стоки и сгради. Панелите от чамови нишки се класифицират в пожарен евроклас A2-s1,d0 и B-s1,d0. Стойностите на пожароустойчивост на окачените тавани могат да достигнат 60 минути пожароустойчивост (сертификат EI60), като те запазват своя естетичен вид и акустични качества.

Безопасност от случайно падане на тавана

Благодарение на твърдостта и механичната устойчивост на плоскостите, “Celenit” предоставя сертифицирани решения за гарантиране на безопасността на хората под окачени тавани “Celenit”, когато има риск от падане на опасен материал, особено от стари тавани. Плочите “Celenit” могат лесно да бъдат демонтирани, ако се наложи инспекция на тавана, за да се провери неговата безопасност във времето.

Удароустойчивост

Устойчивостта на удар е от съществено значение в спортните съоръжения.”Celenit” има сертифицирани решения за окачени тавани и стенни покрития, които са устойчиви на удари с топки. Тази характеристика е много важна за гарантиране на стабилността на покривните системи. Устойчивостта на плоскостите е тествана от института Джордано, съгласно EN 13964 и DIN 18032-3.

Топло и звукоизолация

Продуктите на “Celenit” притежават добри топлоизолационни характеристики. Освен това “Celenit” предлага широка гама от решения за звукоизолация със сертифицирана звукоизолационна мощност за прегради, периметрови стени и леки покриви. Тези сертификати са от съществено значение за правилната оценка на акустичната изолация на фасадата.

Устойчивост и биосъвместимост

Суровините, коитосе използват за производството на екологичните панели “Celenit” са: дървесина от устойчиво управлявани гори (PEFC ™ или FSC® сертификат); Портланд цимент и остатък от калциев карбонат от мрамор за формиране на процента рециклиран материал (сертификат ICEA). Производственият процес е с ниска консумация на ресурси и ниски емисии.

Иновативен дизайн

Плочите от дървесна вата могат да се използват за безброй творчески решения. Апликации с прегради, довършителни работи и обзавеждане. Опростеността на плоскостите позволява създаване на атрактивни форми с иновативен дизайн. Панелите “Celenit” са с висока естетическа стойност, способни да отговорят на всички съвременни очаквания на дизайнерите. От текстурите до различните налични цветове, дизайнерите имат много креативни опции за оформяне на свои собствени архитектурни проекти и персонализиране на интериорен дизайн.

“Celenit “АBE:
Номинална дебелина: 15 – 35 мм.
Размер на панела: 0,60 х 2.00 м.
Дебелина на нишката: 1,00 мм.

“Celenit “АВ:
Номинална дебелина: 15 – 50 мм.
Размер на панела: 0,60 х 1,20 м.
Дебелина на нишката: 2,00 мм.

“Celenit ” N:
Номинална дебелина: 15 – 75 мм.
Размер на панела: 0,60 х 1,20 м.
Дебелина на нишката:3,00 мм.

Звукоизолационни панели “Celenit”

Scroll to Top

Форма за запитване

Изпратете Вашето запитване и ние ще Ви потърсим в кратък срок, за да съдействаме.