Антивибрационна подложка “Isolgomma Megamat ME”

В строителството и индустрията, серията “Megamat” е ефективно решение срещу звуковото замърсяване, причинено от вибрациите и кънтящия шум, идващ от работещите машини, преси и /или системи за обработка на въздуха. “Megamat” е подходящ за полагане под плочи и /или плаващи подове, които да осигурят частично или цялостно изолиране на вибрациите, породени от тежки или по – леки машини и прецизни уреди. Благодарение на неговата специална структура от каучукови фибри и гранули и на богатата гама от предлагани дебелини и плътности, тази серия е изключително ефективна срещу високо- и нискочестотните вибрации.

Продуктите “Megamat” могат да се доставят във вид на плочи или подложки с различни размери, които да бъдат поставени като вътрешен слой и /или като антивибрационни подложки.Плоскостите са направени от SBR и EPDM каучукови фибри и гранули, подбрани и горещо пресовани с полиуретанови свърващи елементи. От едната страна плоскостите имат устойчив на късане слой, който ги предпазва при отливането на бетона или от механични повреди.

Изолиращата подложка може да се използва като: слой, монтиран директно под машината или източника на вибрации, поставен или залепен към подовата настилка; като еластично покритие на фундамента на машината. В този случай, материалът се полага по основата и стените на фундамента.

Най-разпространената област на приложение е намаляване на вибрациите, резултат от работата на машините, с цел да се редуцира акустичното замърсяване, да се намалят рисковете за работниците, които са изложени на шум и вибрации, да се подобри и удължи живота на самата машина и нейната надежност. Системата против вибрации “Megamat” дава възможност за намаляване на нивата на вибрациите и предаващите се шумове според европейските изисквания, съответно за жилищни и промишлени сгради.

Продуктите “Megamat” са широко използвани за машини, работещи циклично, като:

• Ротационни преси.
• Тъкачни станове.
• Компресори.
• Съоръжения, които преработват въздуха /чилъри/ и електрически генератори.
• Тругове, машини за изтегляне.
• Импулсни/Други работещи машини.

Продуктите на “Megamat” са подходящи дори при големи натоварвания като: преси, дървени чукове, двигатели, компресори и климатични инсталации.Те са изключително подходящи за полагане под перални машини, миялни машини и всички видове фитнес уреди.Нашата серия “Megamat” е предназначена за разработване на изолационни и заглушителни системи, активни и пасивни, за изключително прецизни машини и инструменти, серията създава ефективни и окончателни решения.

• Лесно полагане.
• Самоотводняващ се продукт, устойчив на замръзване.
• Устойчив на масла и средно агресивни киселини.

Дълготрайно качество и устойчивост.

Плоскостите “Megamat” могат да се изработят по поръчка в различни размери и дебелина според изискванията на клиента.

Дебелина: 10 мм до 50 мм.
Размер на панела: 1,00 х 1,00 м.
Плътност: 700 кг/м3.
Константен коефициент на еластичност (Es) – 10% компресия: 1,020 N/mm2.
Динамичен коефициент на еластичност (Ed) – 10% копресия: 1,850 N/mm2.
Пожароустойчивост: В2.

Scroll to Top

Форма за запитване

Изпратете Вашето запитване и ние ще Ви потърсим в кратък срок, за да съдействаме.