Фасадна боя “Kale Silikonatex”

Водоразтворима, еластична боя на база акрилна емулсия. Не се напуква, с добавка на силикон, покрива дефектите на повърхността благодарение на релефната си структура.

“Kale Silikona” е идеална за:
• Външни минерални повърхности като: бетон, мазилка, циментови панели, върху боядисвани , които са боядисвани преди време. Може да се полага и като интериорна боя с декоративни цели.

• Еластична; покрива тънки пукнатини по повърхността и е устойчива на движението на сградата. Запазва еластичност при ниски температури.
• Водоустойчива – дъждът се плъзга по боядисаната повърхност без да мокри фасадата.
• Висока паропропускливост – позволява на сградата да диша.
• Дълготрайна, устойчива на UV лъчи, нагряване и измръзване, запазва свойствата си с години без да се напуква и избледнява.
• Благодарение на релефа си покрива дефектите по повърхността.
• Алкалоустойчива.
• Без разтворители и без миризма.
• Водоразтворима екологична боя.

Технически данни (при 23°C и 50% RH)

Цветове: Оцветява се от база А, Б или С по системите Renk Bankası или the Renk Ustası.

Състав: на база акрилна емулсия.

Разредител: вода.

Релеф: в зависимост от валяка.

Плътност: приблизително 1.63 gr/cm³.

Температуран диапазон на полагане: (+5°C) – (+35°C).

Време за съхнене: Полагане на втора ръка – след 6 часа, пълно изсъхване – след 24 часа. Ниски температури или висока влажност ще удължат процеса на съхнене.

Разходна норма: В зависимост от това колко е гладка основата, как попива и какъв е желания релеф – 0.400 – 0.660 л/м2 (700 – 1000 гр./м²)

Инструменти за полагане: четка, валяк, пръскачка.

Проверете дали температурата на въздуха и повърхността е над 5°C. Не трябва да вали дъжд по време на полагането или през следващите 24 часа след полагането. Не полагайте боята в изключително горещо време, пряка слънчева светлина, по време на силен вятър, мъгла, висока относителна влажност, дъжд или студ. Ако повърхността е гореща я навлажнете преди полагането. Боята не е подходяща за полагане върху хоризонтални повърхности изложени на дъжд или влага. С цел да се избегне получаването на разлики в нюансите, използвайте продукти с един и същ партиден номер. Ако се използват продукти с различни партидни номера, цялото необходимо количество трябва да се смеси преди полагането. За да се избегне получаването на припокриване при големи площи, при спиране на работа, използвайте хартиени ленти или наемете достатъчен брой работници.

Съхранение: Да се съхранява в неотворени баки при температура между 5ºC и35ºC.

Опаковка: Баки 2,5 л и 15 л.

*Продуктът е наличен само в складова база “ДИ ТРЕЙД ГРУП” гр. Бургас

Можете да разгледате още:

Scroll to Top

Форма за запитване

Изпратете Вашето запитване и ние ще Ви потърсим в кратък срок, за да съдействаме.