Минерална вата за изолация на тръби “Izocam”

Минералната вата за тръби, могат да бъдат облицовани, необлицовани, или покрити с алуминиево фолио от стъклена вата. Използва се за изолация на промишлени тръби, инсталации за централно отопление и соларни инсталации. Изолацията за тръби предотвратява образуването на конденз и намалява топлинните загуби. Максималната работна температура на материала е + 250°C. Модулите са с висока плътност и могат да бъдат без или със покритие от алуминиево фолио.

Сертифицирани са по стандарт TS EN 14303 – Топлоизолационни продукти за строителни съоръжения и промишлени инсталации. Подходящият диаметър на изолационния модул се избира в зависимост от външния диаметър на тръбата, която ще се изолира. Модулите имат надлъжен разрез от едната страна и лесно се монтират върху тръбите. Ако се монтират на открито, върху тях трябва да се положи защитно покритие – битумна мембрана или обшивка от ламарина. Тръбните модули, които са с покритие от алуминиево фолио, имат по дължина самозалепваща алуминиева лепенка, с която при монтажа се залепва надлъжният разрез на изолацията. Фолиото играе роля на пароизолация. Снадките между отделните модули се бандажират допълнително с алуминиева лепенка. Изолация за колена се изработва, като от правите модули се изрязват сегменти, в зависимост от извивката на коляното.

Certification No bg

Минералната вата за изолация на тръби от “Izocam” идеална за топлоизолация на:

• Промишлени тръби.
• Инсталации за централно отопление.
• Соларни инсталации.

• Много добри топлоизолационни свойства.
• Пожарозащита.
• Бърз и лесен монтаж.
• Изолира звук и вибрации.

Цилиндрични модули от фини стъклени фибри, с неорганичен произход, слепени със смолисто свързващо вещество и оформени във вид на модули.

Диаметър: от 1/4” до 14” (включително).

Дебелина на изолацията: от 25 до 100 мм.

Дължина на модулите: 1,20 м.

Температурата им на приложение е до 250º С.

Минерална вата за изолация на тръби “Izocam”

Scroll to Top

Форма за запитване

Изпратете Вашето запитване и ние ще Ви потърсим в кратък срок, за да съдействаме.