Окачени тавани – удобство и стил

По-често окачените тавани могат да се видят в търговски центрове, бизнес сгради, офиси и молове. Днес, все повече хора поставят окачени тавани и в своите домове. Знаете ли, че окачените тавани имат не само декоративен ефект, но и имат много други положителни свойства?
Ако все още сте скептично настроени относно монтирането на такъв таван у дома, прочетете следващите шест абзаца:

1. Лесен монтаж
Може би си мислите, че монтирането на окачен таван у дома ще бъде много трудно и ще отнеме много време, но не – не е. Всъщност, ако направите малко проучване и прочетете монтирането на окачени тавани, ще се убедите, че можете да закупите необходимите материали и лесно да го монтирате сами. 2. Лесен демонтаж
Една от функциите на окачените тавани е да скрива вентилацията или кабелите за електричество, които често са разположени в пространството между съществуващия и окачения таван. Паната могат лесно да се демонтират, за да се осигури достъп до пространството над тях. Дори да се налага често да се осигурява достъп – окаченият таван запазва идеалния си външен вид.
3. Помага да се скрият недостатъците на съществуващия таван.
Окаченият таван може лесно да прикрие недостатъците на съществуващия таван. Върху него може да има петна от влага, пукнатини, тръби, кабели, въздуховоди и др. Вместо да харчите големи суми за ремонт и боядисване, може просто да изберете да поставите окачен таван.
4. Лесно се монтира осветление
Ако се притеснявате, че няма да може да монтирате осветление върху окачения таван, това съвсем не е така. В магазините се предлага богата гама от ефективни и модерни осветителни тела, с които можете да постигнете желания ефект и да се наслаждавате на приятна светлина във всяко помещение.
5. Стил и дизайн
Окачените тавани се предлагат в различни цветове и с различен дизайн. Изработени са от различни материали и имат богата цветова гама. Може да изберете моделът, който най-много ви харесва и да направите помещението стилно и красиво.
6. Акустичен комфорт
Контролът на звука в закрити пространства и създаването на акустичен комфорт е важно архитектурно решение. Окачените тавани намират приложение в закрити помещения, там където трябва да се коригира комфорта на звука. Например в помещения, в които разбираемостта на речта е важна и информацията, предоставена от оратора, трябва да бъде ясно чута от присъстващите.

Scroll to Top