Плочи от екструдиран полистирол “Izocam”

Екструдираният полистирол се произвежда от полистирол чрез екструзия. Може да се произведе под формата на плоскост с различен размер, форма на ръбове и повърхност и с различна якост на натиск, според предназначението и мястото на използване. Използва се за топлоизолация.

Foamboard 1500:Това са плочи от екструдиран полистирол с гладка повърхност. Използват се за топлоизолация на скатни покриви с усвоени тавански помещения.
Foamboard 2000D – 2500D – 3000D – 3500D:Това са плочи от екструдиран полистирол с гладка повърхност. Използват се върху хидроизолационни мембрани за топлоизолация на плоски покриви.
Foamboard 1500P:Топлоизолационна плоча от екструдиран полистирол с грапава повърхност. Използва се за вътрешна изолация на външни стени, поради високите си изолационни свойства и устойчивост на дифузия на парите.
Foamboard 2000P – 2500P – 3000P – 3500P:Топлоизолационна плоча от екструдиран полистирол с грапава повърхност. Използва се за вътрешна изолация на външни стени, поради високите си изолационни свойства и устойчивост на дифузия на парите.
Foamboard 2000D – 2500D – 3000D – 3500D:Това е плоча от екструдиран полистирол, използвана за топлоизолация на външни стени на мазета, подове на сгради.
Foamboard Under Flooring:Това е плоча от екструдиран полистирол с равна повърхност, която се използва под подови настилки с цел изравняване на повърхността.
Foamboard Frigo:Това е специална плоскост от екструдиран полистирол, произведена за топлоизолация на каросерии на хладилни или сухотоварни превозни средства.

Foamboard 1500:Топлоизолационни плочи се полагат върху греди. Всеки тип покривна облицовка може да се използва за това приложение, което се извършва без използване на покривна дъска. Крайната лента и топлоизолационната плоча трябва да имат еднаква дебелина. Крайната лента е закрепена към ръбовете на гредите с гвоздеи по стрехата. Дъските са положени върху гредите под прав ъгъл, започвайки от крайната лента до билото на покрива. Трябва да се внимава да се коригират ръбовете правилно. След това покривните ленти се приковават към дъските, които седят върху гредите. Паропропусклива хидроизолационната мембрана се полага от стрехата до билото със застъпвания. Лента за закрепване на плочки, която се поставя вертикално към покривните ленти се заковават върху покривните ленти. Приложението завършва с фиксиране на покривни керемиди.
Foamboard 2000D – 2500D – 3000D – 3500D:Мембраната (битумна, pvc, tpo и др.), образуваща хидро- и пароизолация, се разточва върху съществуващ изравнителен бетон. Плочите от foamboard 2000 D – 2500 D – 3000 D – 3500 D се слагат заедно без нанасяне на лепило, така че фугите да се коригират. Филтърен елемент и капак, който служи като разделителен филц, са положени върху дъските. За недостъпни плоски покриви, слой от измит кръгъл светъл чакъл се поставя върху капака на сепаратора, за да се натовари и да отразяват слънчевите лъчи. За достъпните плоски покриви се поставят сглобяеми керемиди (бетон, дърво и др.), опиращи се на пластмасови клинове. При желание могат да се използват и подови настилки, нанесени с пясък или фугираща смес. За градински плоски покриви, слоевете чакъл се полагат като недостъпния плосък покрив. Филтърният елемент и растителната почва се поставят върху чакъла за завършване на процеса.
Foamboard 1500P:Има два различни метода, използвани за вътрешна изолация на външни стени: метод на мазилка и метод на суха мазилка. При метода на мазилка, плоскостите се залепват с фиксиращ разтвор на циментова основа към вътрешната повърхност на стената по начин, който фугите са подравнени. Полагането се извършва чрез залепване на отпадъчна лента към фугата. За метода на суха мазилка плочите, облицовани с 1,25 см гипсокартон от едната страна, се залепват към стената с циментова основа. Преди залепващо приложение, грапавостта на повърхността на стената трябва да бъде сведена до минимум. След като плочите са залепени, приложението се извършва чрез стандартни техники за свързване и завършване. За вътрешната изолация на външните стени, е важно да се вземат предпазни мерки за избягване на топлинни мостове там, където плочите, колоните, гредите и завесите се свързват с външната стена.
Foamboard 2000P – 2500P – 3000P – 3500P:Има два различни метода, използвани за вътрешна изолация на външни стени: метод на мазилка и метод на суха мазилка. При метода на мазилка, плоскостите се залепват с фиксиращ разтвор на циментова основа към вътрешната повърхност на стената по начин, който фугите са подравнени. Полагането се извършва чрез залепване на отпадъчна лента към фугата. За метода на суха мазилка плочите, облицовани с 1,25 см гипсокартон от едната страна, се залепват към стената с циментова основа. Преди залепващо приложение, грапавостта на повърхността на стената трябва да бъде сведена до минимум. След като плочите са залепени, приложението се извършва чрез стандартни техники за свързване и завършване. За вътрешната изолация на външните стени, е важно да се вземат предпазни мерки за избягване на топлинни мостове там, където плочите, колоните, гредите и завесите се свързват с външната стена.
Foamboard 2000D – 2500D – 3000D – 3500D:За топлоизолация на подземни периметърни стени се използват продукти от foamboard с хидроизолационни мембрани. Първо върху стената се нанася шпакловка, за да се изглади повърхността и след това се полага хидроизолационна мембрана. İzocam Foamboard се нанася насипно върху хидроизолационна мембрана. Не е необходимо да залепвате дъските ако полагането се извършва заедно с издигането на защитна стена и земен насип. Има и друг метод, при който İzocam Foambard се залепва към битумната хидроизолационна мембрана на интервали със студен битум. Закрепването не се използва при нанасяне на подземни периметърни стени, за да не се пробие водоустойчивия слой.
Foamboard Under Flooring:Плочите се поставят правилно върху пода, за да бъдат покрити. Ако грапавостта на повърхността е значителна, нанасяне с два слоя могат да се извършват около тези региони. Ако грапавостта е твърде голяма за отстраняване, повърхността трябва да бъде изравнена отново.
Foamboard Frigo:Използва се в каросерията на превозни средства, които са специално проектирани за чувствителни към топлина продукти като храни, лекарства, химически и т.н. за осигуряване на топлоизолация. Възможно е производство с различни технически характеристики според нуждите на клиента.

Foamboard 1500:Висока якост на натиск. Отлична топлоизолация. Лесен за инсталиране. Предлага се в различни размери. Лек. Водонепропусклив.
Foamboard 2000D – 2500D – 3000D – 3500D:Висока якост на натиск. Отлична топлоизолация.Водонепропусклив.
Foamboard 1500P:Отлична топлоизолация.Лесен за инсталиране. Предлага се в различни размери. Водонепропусклив.
Foamboard 2000P – 2500P – 3000P – 3500P:Отлична топлоизолация.Лесен за инсталиране. Предлага се в различни размери. Водонепропусклив.
Foamboard 2000D – 2500D – 3000D – 3500D:Висока якост на натиск. Отлична топлоизолация. Лесен за инсталиране. Предлага се в различни размери. Лек. Водонепропусклив.
Foamboard Under Flooring:Висока якост на натиск. Отлична топлоизолация. Лесен за инсталиране.
Foamboard Frigo:Отлична топлоизолация. Лесен за инсталиране. Предлага се в различни размери.Водонепропусклив.

Foamboard

Scroll to Top

Форма за запитване

Изпратете Вашето запитване и ние ще Ви потърсим в кратък срок, за да съдействаме.