Плоскости от експандиран полистирол “Ragnar”

Експандираният полистирол (EPS) е микропорест изкуствен органичен материал, 95% е въздух, затворен в сфери от решетката на полимера EPS познат като стиропор (Styropor е запазена марка на BASF и обозначава името на суровината, от която се произвежда EPS). EPS (експандиран полистирол, стиропор) е топлоизолационен материал, който от години се прилага успешно в изолирането на: покриви, стени, тавани, подове на офиси и жилищни сгради, училища, болници и др. С този особено ефективен изолационен материал бързо и лесно се пестят разходи за отопление.

Да се съхранява на сухо и хладно, на разстояние най-малко 1,5 м от отоплителни тела. Да се пази от ултравиолетови лъчи (директно слънчево греене), влага и механични увреждания!

Основата, върху която се монтират топлоизолационните плочи RAGNAR EPS 70F трябва да е чиста, суха и стабилна, без пукнатини и предварително нивелирана. Тя трябва да е здрава, носеща и да не съдържа разделителни субстанции (мазнини, битум, прах). От нея предварително трябва да се отстранят всички нездрави участъци и слоеве със слаба механична устойчивост. Неравности над 20 мм трябва да бъдат изравнени с хастарна варо-циментова мазилка три дни преди монтажа на топлоизолационните плочи. Всички замърсявания, остатъци от разделителни субстанции и паронепропускливи бояджийски покрития трябва да се отстранят напълно (с пароструйка с високо налягане). Участъци, покрити с плесени и гъбички се почистват механично (с телена четка), след което се дезинфекцират с подходящ препарат. Изсолявания по основата се измитат и изчеткват на сухо. Стари стени без покрития или с достатъчно здрави такива, се почистват от праха с четка, след което се измиват с вода под налягане и се оставят да изсъхнат напълно. При основи, пропити с влага се отстранява източникът на влага и се оставят да изсъхнат напълно.

Разходна норма: 1 m2/m2.

Ширина на плочите: 500 mm

Дължина на плочите: 1000 mm

Дебелина на плочите: 50mm

Плоскости от експандиран полистирол “Ragnar”

Информацията се базира на познанията и последните технически постижения и опит, които имаме към датата на последната версия. Техническите препоръки по отношение на приложението, които ние даваме в подкрепа на купувачите и работещите с нашите продукти, са необвързващи и не са основание нито за договорни юридически отношения, нито за допълнителни задължения, произтичащи от договора за покупка. Те не освобождават купувачите от необходимостта сами да проверят приложимостта на продуктите съгласно указанията за всяко конкретно специфично приложение. Като производител ние гарантираме качеството на продукта, но не можем да въздействаме на условията и начина на неговата употреба. Полагането на продукта трябва да се извършва от квалифициран персонал.

Scroll to Top

Форма за запитване

Изпратете Вашето запитване и ние ще Ви потърсим в кратък срок, за да съдействаме.