Окачените тавани – Съвременно, достъпно и красиво решение за вашият дом

Окачените тавани стават все по–често срещан елемент от интериора на помещенията в модерните жилища. Те най–често се избират за дневната, кухнята, спалнята, а защо не и банята? Окачения таван има множество предимства и е важна част от цялостната визия на всяко помещение.

Фирма „ДИ ТРЕЙД ГРУП“ предлага следните видове окачени тавани:

Окачен таван от гипсокартон
Едно от най-предпочитаните приложения на гипсокартона е използването му за направата на окачени тавани. Причината е в това че тези тавани имат много предимства и почти никакви недостатъци. Окачените тавани от гипскартон се състоят от носеща конструкция с профили, нивелирани и закрепени здраво към основния, бетонов таван. С тях се постига идеално гладка повърхност. В съчетание с минерална вата се постига и висока степен на топлоизолация. Окаченият таван от гипсокартон дава възможност за разнообразни интериорни ефекти – форми, фигури, ниши, оформяне на няколко нива. Позволява употребата на различни мазилки и бои. Могат да се добавят и различни светлинни ефекти. Окаченият таван от гипскартон е подходящ за всякакъв вид помещения: жилищни помещения, офиси, бани, мокри помещения, дискотеки, ресторанти и други.

Растерен окачен таван
Друг вид окачен таван е растерният. Той е направен от метални профили, които висят на специални окачвачи. Върху тях се поставят паната за окачен таван, които оформят крайната повърхност на тавана. Тази система позволява скриването на различните инсталации, минаващи по тавана и лесния достъп до тях при ревизиране. Самата модулна конструкция е лесно демонтируема и заменяема. Паната са различни в зависимост от мястото на приложение – акустични, пожароустойчиви, влагоустойчиви и др. В системите за окачване също има различия – на открит кант, полускрит кант и закрит. Паната могат да бъдат направени с различен финиш и материал. Те могат да бъдат изработени от минерална вата с PVC покритие или цветен воал, да бъдат с различен релеф на повърхността, да са метални или минералфазерни. Визуално накъсват повърхността, което би могло да бъде предимство при прецизно съчетаване с околното пространство. Подходящи са за: жилищни помещения, болници, училища, административни сгради, нощни клубове, мокри помещения, ресторанти, концертни зали и др.

Scroll to Top