Правилната топлоизолация за фасада

Добре изолираната фасада създава комфорт на живущите в сградата и осигурява повече предимства, отколкото само поддържането на по-добра температура в помещенията. Топлоизолацията играе активна роля за постигане на желаните стандарти в ежедневието. Външната топлоизолация осигурява също така пожаробезопасна среда, намалява шума от околната среда, а в същото време високите температури в дома се запазват за дълго време.

Топлоизолация, която е направена с подходящите материали, необходимата дебелина и е монтирана правилно, предотвратява топлинните загуби в сградите.

  • Топлоизолацията, направена с ватата на фирма “Izocam“, покрива повърхността на сградата като щит и дава ефективни резултати. Топлинните загуби намаляват значително.
  • Изолацията помага за опазване на околната среда чрез намаляване на въглеродните емисии.
  • Изолацията предотвратява и физическите промени, които биха могли да настъпят с компонентите на сградата поради топлинното напрежение и прави сградите по-безопасни и с по-дълъг живот, като предотвратява структурни повреди, като вътрешно напрежение в стените, повърхностни пукнатини и корозия, образуване на конденз.

Домът е най-важното място за живеещите в него. Всеки собственик се стреми към максимален комфорт и качество на живот. Въпреки това, високото качество на живот или комфортът на един дом не зависят единствено от неговото обзавеждане или декорация. На първо място, основното изискване към един дом е да защитава обитателите в него от външни въздействия. Затова един дом трябва да бъде изолиран срещу студ и топлина, шум и възможни опасности. За да се защити домът от външни неблагоприятни условия, за да се намалят сметките и да се постигне максимален комфорт, е необходимо да се монтира външна топлоизолация от каменна вата.

Правилно поставената външна топлоизолация гарантира поддържането на вътрешната температура на желаните нива за дълго време. Понижават се топлинните загуби през зимата и прекомерното нагряване през лятото. Това се отразява положително върху сметките за отопление и охлаждане.

Фасадната вата осигурява и пожарозащита. Тя е негорима и не отделя токсични газове или дим.

Вата за изолация на фасади, производство на фирма “Izocam“, ще ви осигури по-топла зима и по-прохладно лято у дома.

Scroll to Top