Преградни стени от гипсокартон и изолация

Строителните технологии се развиват с бързи темпове. Днес изграждането на леки преградни стени и предстенни обшивки е широко разпространено в жилищни, търговски, промишлени и складови помещения. Те се използват за оформяне на вътрешните пространства. Тяхната конструкция може да бъде от дървени или метални профили. В повечето случаи основното изискване към изолацията, която се монтира в тези стени е звукопоглъщане, което да подобри звукоизолацията на стената. Топлоизолационните свойства на използвания изолационен материал също са важни. В повечето случаи преградните стени трябва да отговарят и на специфични изисквания за пожаробезопастност. Каквато и да е целта, която трябва да се постигне – акустика, топлоизолация или пожаробезопастност – с монтажът на подходящият вид вата, преградната стена ще покрие тези изисквания.


Когато е без изолация, кухината във вътрешността на стената създава ехо и барабанен ефект, който усилва звука. Масата е много важна за блокиране на звука, а масата на преградните стени е обикновено от гирсокартон с дебелина 12 мм и нищо повече. Твърдите тухлени стени са далеч по-добри в предотвратяването на предаването на звука, но някои от тях са прекалено плътни, нямат никакви кухини и директно предават вибрациите от една стена към друга. Това е голям недостатък, ако имате съсед, който е по-шумен, обича да слуша силна музика или телевизия. Минералната или каменната вата, която се монтира в преградните стени, за да предотврати разпространението на нежелани звуци е със специална плътност и осигурява максимално поглъщане на звука.
Плочите за преградни стени на фирма “Izocam” също така могат да бъдат използвани за топлоизолация на стени, съседни на неотопляеми пространства или върху съседни стени, за да осигурят топлинен комфорт. Със своите отлични топлоизолационни свойства, те ще защитят вашето жилищно пространство от горещините пред лятото и от студа през зимата, ще осигурят желаната температура и постоянен комфорт.
Пожаробезопастността на сградите е много важен елемент, а видът на изолационните материали има ключова роля. Ватата, която се полага в преградните стени е с Клас реакция на огън А1 – негорим материал. Предвиденото ниво на огнезащита зависи от вида на цялостната система.
Минералните и каменните вати на фирмаIzocam” са специално изработени с подходящи размери, така че да отговарят точно на размерите на конструкцията, от която се изработват преградните стени. С тях се работи лесно и бързо, което намалява времето за цялостния монтаж.

Scroll to Top