Изолирахте ли своята лятна вила?

През пролетта слънцето започва да се показва през облаците и семейните летни къщи отново стават любимо място за почивка на цялото семейство. След като не са били използвани с месеци, те се нуждаят от поддръжка и ремонт за летните месеци.

Летните къщи се използват за кратък период от време и поради това за тях не се полагат достатъчно грижи през другите сезони. Обикновено те се строят без да се сложи необходимата изолация. Обитателите на летните къщи, които нямат такава изолация, са изложени на нетърпими летни горещини. Включването на климатици за охлаждане на помещенията увеличава потреблението на енергия и повишава сметките за електричество. Охлаждането през летния период изисква много по – висока консумация на електроенергия, отколкото отоплението през зимата. Това води до нарушен комфорт на обитаване и до здравословни проблеми. Поставянето на подходяща изолация създава приятна среда за почивка, намалява консумацията на енергия и същевременно предпазва сградата от неблагоприятните атмосферни условия и осигуряват по-дълъг живот на сградата.

След като са били необитаеми през зимата, летните къщи са по-засегнати от неблагоприятните атмосферни условия. Големите температурни амплитуди се отразяват негативно на фасадата на сградата, дъждовете и снеговете могат да повредят покрива, а стените да попият влага. Всичко това води до увеличаване на разходите за поддръжка и ремонт, които са необходими за поправка на тези щети.

Най-доброто решения за предотвратяване на тези неприятни последици е използването на топлоизолационните материали на фирма “Izocam”. Поставянето на топлоизолация с по-голяма дебелина намалява разходите пропорционално, а същевременно цените на останалите компоненти от системата остават непроменени. Добре е дебелината на изолацията да бъде съобразена и с климатичната зона, в която се намира лятната къща – дали е край морето или високо в планината.

Решението за изолация на стените е фасадната вата на плочи, производство на фирма “Izocam”. Плоските покриви могат да се изолират с вата за покриви с висока плътност. Скатните покриви могат да се изолират с XPS – Фомборд или с вата на рула или плочи /без покритие или с покритие от алуминиево фолио/. Изолациите ще предотвратят щетите върху конструктивните елементи, които могат да възникнат поради големите температурни разлики.

Направете необходимите стъпки и изолирайте своя дом. Отдайте се на лятната си почивка, подарете си едно незабравимо лято и се наслаждавайте на комфорта и прохладата във вашата лятна вила.

Можете да намерите всички необходими изолационни материали в нашите складове.

Scroll to Top