Перфектната изолация за тръби от каменна вата

Фирма Ди Трейд Груп предлага изолация за тръби от каменна вата, производство на фирма “Izocam“. Това са цилиндрични модули от вата с висока плътност, с покритие от алуминиево фолио. За разлика от тези, произведени от минерална вата, изолациите от каменна вата могат да се прилагат при температура на флуида в тръбите над 250°C.

Предимствата на добрата изолация на тръбите са:

  • Намаляване на топлинните загуби. Намаляването на загубата на топлина от работния флуид към околната среда ще спести енергия и пари. Връщането на неизползваната енергия към топлинния източник за рециркулация ще намали потреблението на енергия. Загубата на топлина поради лоша изолация обикновено не може да бъде възстановена, а по този начин се губи горивната енергия, използвана за нейното производство.
  • Намаляване на разходите. Добрата изолация е пряко свързана с пестенето на енергия и средства.
  • Намаляване на шума и вибрациите. Движението на течността в тръбите може да генерира шум. Шумът не трябва да е силен, за да причини проблеми. Не много висок шум също може да бъде стресов.
  • Предотвратяване на конденз. Предотвратяването на конденза също е много важно. Ако водата капе по пода, повърхността може да стане хлъзгава. Постоянният конденз може да доведе до корозия на стоманени тръби, до образуване на плесен и гъбички или до изгниване на по-чувствителни материали.
  • Предпазване от замръзване. През зимния сезон зачестяват щетите от замръзнали и спукани тръби, които увреждат имущества за стотици хиляди левове. Инсталациите, които са разположени отвън или в неотопляеми помещения, са изложени на риск от замръзване през зимата. Съществува риск от спукване на тръби и щети, причинени от това. Поставянето на изолация може да намали топлинните загуби и да отложи момента, в който инсталацията замръзва. Само изолацията обаче не може да предотврати инсталацията да замръзне за неопределено време.

Модулите за изолациите за тръби от каменна вата са с диаметър от 1/2″ до 14″ и дебелина на стената от 25 до 100 мм. Дължината на един модул е 1,20 м. Подходящата изолация се избира в зависимост от номиналния диаметър на тръбата, която ще се изолира. Модулите имат надлъжен разрез от едната страна и лесно се монтират върху тръбите. Модулите с покритие от алуминиево фолио имат по дължина самозалепваща алуминиева лепенка, с която при монтажа се залепва надлъжният разрез на изолацията. Снадките между отделните модули се бандажират допълнително с алуминиева лепенка. Изолация за колена се изработва, като от правите модули се изрязват сегменти, в зависимост от извивката на коляното.

За наличности, цени и съвети, можете да се свържете с нашите специалисти.

Scroll to Top