Пролетта дойде! Време е за изолация!

Най-накрая пролетта дойде! Готови ли сте за по-топло време? Време е да започнете планирането и новите проекти за подобряване на изолацията и комфорта на вашия дом. Вече знаете, че изолацията е от полза.. Ето четири причини, поради които е най-добре да изолирате дома си през пролетта:

1. По-лесно планиране
Повечето хора дори не мислят за поставяне на изолация, докато не стане наистина студено или наистина горещо. Обикновено, чак когато сметките за ток от климатиците нараснат, проблемът с изолацията идва на дневен ред. Поради тази причина, лятото е най-натовареното време на фирмите, които изпълняват топлоизолации. Ако планирате това още през пролетта, ще изпреварите най-натоварения сезон и ще изолирате своя дом навреме. Така ще си осигурите по-добър комфорт и повече спестявания.
2. Комфорт
Целият смисъл на изолирането на вашия дом е да се предотврати натрупването на топлина през лятото (и загубата на топлина през зимата), което би било непродуктивно, ако изчакате до лятото, и тогава започнете да планирате поставяне или обновяване на изолация. Пролетта е точният момент за тази дейност, защото времето е топло и приятно, няма прекалено ниски или високи температури. Изолирането на дома ви през пролетта гарантира, че вашият дом няма да е горещ при настъпващото лято.
3. Летни спестявания
Изолацията на дома ви през пролетта, преди лятната жега, ви позволява да се възползвате от предимствата на това вложение през цялото лято. Обикновено сметките за електрическа енергия през лятото са високи заради нуждата от охлаждане на дома. Собствениците на жилища, които планират в бъдеще и изолират домовете си още през пролетта, ще открият, че техните сметки за енергия са значително по-ниски. По-добрата изолация означава по-малко разход на енергия – климатиците, настроени на обичайната температура, ще се пускат много по-рядко. Ще можете да се наслаждавате на приятен климат във вашия дом.
4. По-лесен монтаж
При монтаж на фасадна изолация през зимата, работата може да бъде прекъсната от дъжд, сняг и прекалено ниски температури. В разгара на лятото, когато температурите са прекалено високи, също може да се наложи работата да бъде спряна. Ако стените са прекалено горещи, шпакловките и мазилките ще съхнат прекалено бързо и това може да доведе до тяхното напукване. Ако тази дейност се извършва през пролетта, времето е приятно и няма екстремни температури, които да попречат на монтажа.

Scroll to Top