Защо да използвате каменна вата в изолацията на своя дом

  • 1. Каменната вата има отлични топлоизолационни свойства. Изолацията с каменна вата ефективно намалява сметките за отопление и охлаждане на дома. В зависимост от своята плътност, дебелина и други свойства, тя може да се монтира на покриви, в леки преградни, стени, на подове и фасади. Подобрява се топлинния комфорт и качеството на въздуха в помещенията. Това прави жизнената среда на обитателите по-здравословна.
  • 2. Каменната вата има звукоизолационни свойства. Това е също толкова важно, колкото и топлоизолационните и свойства. Шумовете, идващи от съседните апартаменти понякога пречат на комфорта в дома. С подходяща изолация може да не чувате тези нежелани звуци в ежедневието и да се наслаждавате на спокойствието и тишината. 
  • 3. Когато мислите за пожарната безопасност, не забравяйте изолацията. Каменната вата е негорима и осигурява сигурност и пожарозащита на Вашия дом. Огънят може бързо да излезе от контрол в сгради без подходяща изолация. Каменната вата не разпространява огъня и не отделя дим.
  • 4. Каменната вата е дишащ материал. Изолационната система с каменна вата позволява на частиците влага ефективно да преминават през стените и изолацията. Ако в стените има остатъчна влага – дишащата система с изолационна вата ще позволи тази влага да премине навън и стените ще са сухи. Това намалява риска от развитие на мухъл и бактерии в жилищните помещения.
  • 5. Плочите са с оптимални размери, отговарящи на стандартните строителни практики. Лесно могат да се разкроят по точни размери и да се монтират на определеното място. Предлагаме специални, назъбени ножове за рязане на вата, които не разкъсват плочите. Ватата е опакована в пакети, които улесняват нейното транспортиране.
  • 6. Каменната вата запазва свойствата си във времето. Тя не старее /не е органичен материал/ и няма нужда от последваща поддръжка, освен ако не се повреди механично. Изолирайки дома си с каменна вата, правите дългосрочна инвестиция с бърза възвращаемост.
  • 7. Продуктите на Izocam от каменна вата притежават EUCEB сертификат. Този сертификат се дава само на категорията „Био продукти“, от европейски съвет за сертифициране. Продуктите, сертифицирани по EUCEB, са изработени от влакна, които не са класифицирани като опасни, в съответствие с разпоредбите на ЕС относно класифицирането, етикирането и опаковането на вещества и смеси. Знакът, че материалът е сертифициран, е поставен върху опаковките на рулата и плочите от каменна вата, които закупувате от нас.
Scroll to Top